Tips voor het dragen van een overhemd

Overhemd als kledingstuk is veelzijdig en je kunt er van alles mee doen. Maar hoe hoor je nu precies een overhemd te dragen en waar moet je opletten? Wil je een schone nette indruk maken dan draag je je overhemd altijd in je broek Ben je op een formele gelegenheid dan draag je het met een stropdas. Geen stropdas, dan laat je alleen de bovenste knop open. Ga je voor een informele uitstraling dan kun je je mouwen opstropen en het overhemd uit je broek laten. 

 

Op welke momenten draag je een overhemd?

Overhemden dragen kan je doen op verschillende gelegenheden en momenten. Dan kun je denken aan een bruiloft, avondje uit, bedrijfsfeest, borrel of casual gelegenheid. Zoals gezegd is een overhemd zeer veelzijdig en er valt van alles mee te doen. Een mooi overhemd geeft elke outfit net even dat extra beetje stijl. Hoe je kiest het overhemd te dragen bepaalt welke uitstraling je het meegeeft. 

 

Een overhemd strak of nonchalant dragen?

Kies je voor een nonchalante look dan wordt dit gezien als zeer modieus. Bij sommige gelegenheden is deze look zeker niet misplaatst. Je moet er wel rekening mee houden dat de nonchalante look niet voor iedere gelegenheid te dragen is. Wil je een nette uitstraling hebben dan draag je je overhemd in je broek. En daarbij de boord niet té ver open. Uiteraard moet je er ook rekening mee houden dat het overhemd netjes gestreken en schoon is. Bij de nonchalante look kun je het overhemd juist wat losser gaan dragen. De boord kun je open laten en het shirt hoeft niet in de broek te hoeven gestopt. Strijken is hierbij dan ook niet per se nodig.

 

De kraag van het overhemd bepaalt de uitstraling

Van iedere nette outfit is één van de belangrijkste details de pasvorm van de kraag. Je gezicht is belangrijk en daarom ligt de nadruk extra op de boord. Het is zo dat de kraag een goede aansluiting moet hebben rond de hals en daarbij niet al te veel speling. Daarnaast bepaalt het model boord de uitstraling van je hele outfit. Je hebt wijd weggesneden kragen zoals cut away of Haifisch en zien er modern uit. Een small kraag zoals Penny geeft daarentegen een hele klassieke uitstraling. Heb je een nette bijeenkomst draag de kraag dan niet te ver open, dat geeft namelijk een nonchalante uitstraling. Bij een meer casual bijeenkomst kun je de boord wat verder open dragen. 

Gerelateerde berichten

Stap voor stap naar een hogere levenskwaliteit

We willen allemaal een hoge levenskwaliteit, maar wat is dat eigenlijk? Is het een leven zonder zorgen en stress? Is het een leven waarin je je dagelijkse…

Wat heb je nodig voor een bruiloft?

Een bruiloft is een van de meest spannende dagen van je leven. Alles moet perfect zijn en niets mag aan het lot worden overgelaten. Dit begrijpen wij,…